Nyheter

2022-01-24

Kom och jobba hos oss!

Vi söker nu:

Kvalitets- och Miljöchef


Vi på AnVa Polytech AB är underleverantörer inom fordonsbranschen där det ställs höga krav på ett systematiskt och välfungerande kvalitetsarbete. Vi är också stolta över vad vi har åstadkommit inom miljöarbetet, men vi är långt ifrån nöjda utan vill åstadkomma mer.
Vi söker nu en Kvalitets- och Miljöchef som tillsammans med oss vill uppnå nya spänstiga mål inom både kvalitet och miljö.
Som Kvalitets- och Miljöchef måste du ha intresse och erfarenhet av att utveckla och förvalta verksamhetens ledningssystem inkluderande kvalitetssystem certifierade enligt ISO9001/14001. Har du dessutom erfarenhet som kvalitetschef i ett IATF-certifierat bolag så är det en stor merit. I övrigt tror vi att du:
  • Älskar problemlösning och kan hantera de vanligaste verktygen för detta
  • Har intresse att utveckla miljöledningssystem och arbeta med hållbarhetsredovisning
  • Har ett genuint miljöengagemang
  • Trivs med att leda och/eller arbeta tillsammans i tvärfunktionella grupper
  • Stimuleras av att arbeta konkret med kvalitetsfrågor med medarbetare, kunder och leverantörer
  • Behärskar engelska i tal och skrift
  • Har praktisk erfarenhet av att leda andra
 I denna roll ingår du i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Du är på så sätt med och tar ansvar för företagets framtida utveckling.
 
Vid intresse skicka din ansökan till:
 
Mathias Larsson, VD
mathias.larsson@anva.se
070 – 540 24 52
Sista ansökningsdag är 2022-02-08
 
Välkommen till oss på AnVa
AnVa Polytech är en utvecklare och tillverkare av formgjutna gummiartiklar. Vi arbetar med att aktivt skapa en hållbar produktion och för att reducera utsläpp av koldioxid genom att exempelvis arbeta med miljöanpassat gummi, Climarub. Företaget är specialister på komplexa produkter i gummi, TPE och silikon samt elastomerer i kombinationer med plast och/eller metall. I materiallabbet utvecklar man skräddarsydda material utifrån kundens specifikation och den miljö som produkten ska fungera i med kunder främst inom fordonsindustrin, professionella utomhusprodukter för hus och trädgård samt energiteknik. AnVa Polytech har produktionsenheter i både Sverige och Litauen. I fabriken i Sunne arbetar 90 medarbetare.
2022-01-13

ENERGIEFFEKTIVISERING PÅ ANVA


AnVa Polytech bedriver ett ständigt utvecklingsarbete av hela sin verksamhet, där energianvändning och arbete med hållbarhetsfrågor är delar av en större helhet. På energimyndighetens hemsida kan man läsa mer om vad vi planerade att åstadkomma 2017.

Vi mäter effektivitet som ett resultat av fabrikens totala energiförbrukning delat med kg producerad gummiblandning och sedan 2017, då artikeln skrevs, har fabriken blivit 38 % mer energieffektiv.

Under 2021 uppnådde vi en energieffektivisering om 11 %. Resursoptimering skapas år efter år utan stora initiativ. I stället uppstår resultat i arbetet med små ständiga förbättringar i hela organisationen. Det finns fortfarande mycket kvar att göra och vi ser fram emot att göra nya framsteg inom energieffektivisering under 2022.

EXAMENSJOBB

LCA-ANALYS POLYMERA MATERIAL/PRODUKTER


​​​​​​​AnVa Polytech i Sunne formsprutar elastomera produkter

Vi arbetar hårt med att ta fram material med mindre miljöpåverkan, bland annat genom vårt egenutvecklade material "Climarub". I flera steg byter vi ut ingrediens efter ingrediens mot återvunna eller växtbaserade ingredienser. Exempelvis används 100% återvunnen kimrök i våra Climarub-material.

Idag ser vi ingrediens för ingrediens, men vi skulle vilja ta ett helhetsgrepp på en produkts totala materialpåverkan genom en LCA analys.

Intresserad?
Ta kontakt så kan vi tillsammans utforma uppgiften!

Erik Hilmersson, utvecklingschef
erik.hilmersson@anva.se
070 - 330 84 45

2021-05-26

AnVa nystartade fabrik i Litauen fortsätter att växa – stärker sin konkurrenskraft


Som ett led i att stärka konkurrenskraften har AnVa Polytech i Sunne satsat på att öppna upp ytterligare en produktionsenhet.  Satsningen har skett i Birzai i Litauen och verksamheten utgör en komplett produktion för formning och efterbearbetning av gummikomponenter. Verksamheten befinner sig i en uppstartsfas och de första leveranserna direkt från fabriken till slutkund har skett under 2020. Under 2021 är ambitionen att förädla produkter till ett värde av 50 MSEK och tillväxten kommer att vara mellan 10-30 % årligen under de närmaste åren.

”Verksamhetsutvecklingen tar ett stort steg när verifierade standarder kan kombineras med nya som implementeras parallellt. Den nya verksamheten blir Bench-Mark för övriga verksamheter” säger Claes Källqvist som är affärsutvecklare på AnVa Polytech och som har haft en ledande roll i att etablera produktionsenheten.
​​​​​​​
En nyckel till framgången hos AnVa Polytech är den gedigna kompetensen inom produktionsteknik, materialutveckling och R&D. Denna kärna kommer att fortsätt stärkas i Sunne och utgöra stöd mot båda produktionsorterna. Den nya verksamheten sysselsätter för närvarande 30 personer och innefattar 6 stycken formningsmaskiner. 
2021-04-27

Kom och jobba hos oss!

ELASTOMERKEMIST TILL ANVA POLYTECH I SUNNE!


"Är du utbildad inom kemiteknik och vill starta eller fortsätta din karriär inom ett bolag som behöver en kvalificerad materialutvecklare och tillverkare av miljöanpassat gummi? Här erbjuds du varierande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter där du på sikt får forsatt vidareutbildning! Sök tjänsten redan idag - vi arbetar med urval löpande!"
För mer information och för att söka tjänsten, följ länken nedan:
2021-03-16

Anva industries förvärvar hordagruppen


Pressmeddelande 2021-03-16

Måndagen den 15 mars förvärvade industrikoncernen AnVa Industries AB (www.anva.se ) Hordagruppen AB (www.hordagruppen.com). Hordagruppen förser kunder inom flera branscher med komponenter i polymera material (gummi och plast) i allt från design och prototyp till serieproduktion. Tillverkningsmetoder består av formsprutning, extrudering och formblåsning kombinerat med högeffektiva automationslösningar för tex montering och efterbehandling. Hordagruppen är baserade i Horda och Bor och omsätter ca 230 Mkr med ca 100 anställda.

Inom AnVa Industries finns sedan tidigare bolaget AnVa Polytech (www.anva.se) med inriktning mot komponenter i främst gummi och med produktionsanläggningar i Sunne i Värmland, samt i Birzai, Litauen. En organisation som omsätter ca 150 Mkr och sysselsätter ca 100 personer.

Per Andersson, koncernchef i AnVa Industries: ”Det är mycket glädjande att till vår koncern få välkomna Hordagruppen, ett bolag vi intresserat har följt under flera år. Det här förvärvet både stärker och breddar koncernens förmåga att erbjuda kompletta lösningar i gummi och plast, genom de två polymerbolagens höga kompetens, moderna maskinpark och kompletterande produktion i Sverige, Litauen, Polen och Kina. Tillsammans med våra kunder bidrar vi till konstruktion och design av produkter eller kompletta lösningar. Dessutom ser vi fram emot att få introducera vår satsning på miljögummit ”Climarub” bredare och till fler kunder.

Säljare är bröderna Lars och Sven Lejon. Lars Lejon: ”Det känns väldigt bra att Hordagruppen får gå in i en stabil långsiktig verkstadskoncern som vill stärka erbjudandet till kunderna inom komponenter baserade på gummi och plast och vidareutveckla det området. Jag är övertygad om att det ökar möjligheterna för Hordagruppen att växa.”  

Hordagruppens VD, Andreas Helmersson: ”Det blir inspirerande och roligt att få nya kollegor inom vårt område och att gemensamt med AnVa Polytech bidra till att skapa en polymerleverantör med bas i Sverige, som med sin kombinerade storlek och kraft kan bli ännu bättre på att hjälpa våra befintliga och kommande nya kunder.”
 
För ytterligare information, kontakta
Koncernchef AnVa Industries, Per Andersson, 0700-81 96 40 (per.andersson@anva.se)
Tidigare delägare och VD Hordagruppen, Lars Lejon, 0708-52 18 14 (lars.lejon@hordagruppen.com)  
VD Hordagruppen, Andreas Helmersson, 0370- 65 46 36 (andreas.helmersson@hordagruppen.com)

Fakta

AnVa Industries, med säte i Västerås, är efter förvärvet en verkstadskoncern med 13 verksamhetsdrivande enheter, med fokus på industrigummi och plast, skärande bearbetning, rör- och stånggrossistverksamhet, plåt- och rörbearbetning samt sourcing och montage. AnVa Industries har verksamheter i Sverige, Litauen, Polen, Tyskland och Kina. Koncernen kommer efter förvärvet omsätta ca 1 miljard kr och verksamheterna innefattar ca 500 anställda. Se mer på www.anva.se

2020-09-30

Climarub - high performance with less CO2 emissions

Climarub is our new rubber material developed to reduce the environmental impact. It can replace traditional EPDM rubber resulting in considerably lower CO2 emission.
 
Technically, Climarub performs just as well as traditional EPDM rubber. And we will of course ensure that your specific technical and functional requirements are met when defining your recipe.
 
We have an ambition to continuously strive to be a more sustainable company. Climarub is yet another step in this direction.
 
Together, we can reach your climate targets.
 

Climarub 0.7

Using Climarub 0.7 you will decrease the CO2 emissions by 0,7 kg per produced kg of rubber product. This decrease is achieved by using an ingredient which is made from recycled worn out tires instead of new fossil material.
 

Climarrub 1.3

Climarub 1.3 reduces the environmental impact yet another step. Exchanging a traditional EPDM rubber for Climarub 1.3 will reduce the CO2 emissions by 1,3 kg per produced kg of rubber product.
 
In Climarub 1.3 we have added biological raw material to the mix in addition to the recycled worn-out tires.
2019-05-07

Filmklipp Länsstyrelsen Värmland


AnVa Polytech i Sunne medverkar i en informationsfilm från länsstyrelsen i Värmland: ”Miljööverenskommelse i Värmland”.

Nedan finns länk till den del av filmen där AnVa medverkar. Vi berättar om vårt nya miljögummi med återvunnen kimrök, samt även om vårt Lean-arbete och vårt projekt med layoutförändring, där vi komprimerat produktionsytan rejält.

Berättare på filmen är Claes Källkvist
2019-04-30

SES återvunna kimrök sänker utsläppen med 79-84%


Den återvunna kimrök som AnVa Polytech använder visar sig ha en ännu bättre miljöpåverkan än tidigare mätningar visat.

I en ny livscykelanalys, LCA, från IVL Svenska Miljöinstitutet, visar det sig att den återvunna kimröken leder till 79-84 procent lägre CO2-utsläpp jämfört med de 60% man trott tidigare.
(jämfört med produktion av jungrulig kimrök)

AnVa Polytech använder framgångsrikt återvunnen kimrök från Scandinavian Enviro Systems till bland annat Volvo Cars pluggsortiment.

Läs hela  artikeln här
2018-01-11

energieffektivisering på anva


AnVa Polytech bedriver ett ständigt utvecklingsarbete av hela sin verksamhet, där energianvändning och arbete med hållbarhetsfrågor är delar av en större helhet. På energimyndighetens hemsida kan man läsa mer om vad vi har åstadkommit hitills.

Länk till artikeln på energimyndigheten